Ak patríte medzi milovníkov olív a sušených paradajok, tak si tento recept hneď uložte a okamžite utekajte do kuchyne! Tak trochu netradičný cestovinový šalát prevoňaný Gréckom je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, navyše plný živín a chutí. Skvele sa hodí ako večera v teplejších dňoch alebo obed so sebou do krabičky. A dochutiť si ho môžete akokoľvek podľa svojich chuťových pohárikov.
Tak ako, pridáte ešte niečo? Nezabudnite s nami vašu obmenu zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 👀
1 porcia obsahuje
- 491 kcal
- 45 g sacharidov
- 25 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 3 porcie
- 150 g cestovín
- 170 g R2E kuracieho mäsa
- 60 g čiernych olív
- 30 g zelených olív
- 80 g syra balkánskeho typu
- 70 g červenej papriky
- 40 g sušených paradajok
- baby špenát
- 3 lyžice olivového oleja
- himalájska soľ
- čierne korenie
- sušená bazalka
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
-
Olivy prekrojíme na polovicu, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky.
-
Uvarené cestoviny zmiešame so zeleninou.
-
Pridáme olivový olej, balkánsky syr a R2E kuracie mäso zľahka ohriate na panvici.
-
Všetko spolu poriadne premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkami.
-
A môžeme hneď podávať alebo nechať odležať a vychladiť v chladničke. To už necháme na vás. Tak dobrú chuť!