Vilgain Bezlepková zmes na chlieb BIO – zmes bezlepkových múk a semienok z ekologického poľnohospodárstva, ideálna pre rýchlu prípravu bezlepkového pečiva
Vilgain Bezlepková zmes na chlieb BIO – zmes bezlepkových múk a semienok z ekologického poľnohospodárstva, ideálna pre rýchlu prípravu bezlepkového pečiva
Vilgain Bezlepková zmes na chlieb BIO - zmes múk s ktorou si upečieš domáce bezlepkové pečivo
Si bezlepkár, alebo sa snažíš lepok obmedziť, ale nechce sa ti utrácať za predražené pečivo v obchodoch? Skús si doma upiecť vlastný bezlepkový chlieb. Aby to bolo čo najjednoduchšie, prinášame ti Vilgain bezlepkovú zmes na chlieb, s ktorou si ho pripravíš raz‑dva.
Domáci chlieb za 10 minút
S Vilgain bezlepkovou zmesou na chlieb máš na stole pečivo bez zbytočného zdržiavania. Zmes stačí len zaliať vodou, pridať sušené droždie a nechať kysnúť, navyše môžeš tiež pridať oriešky alebo iné dobroty a chlieb trochu vylepšiť. Potom presunieš do formy a dáš piecť na 250 °C. Za 10 minút máš hotový vlastný bezlepkový chlieb, ktorý má vďaka zmesi múk a semienok z ekologického poľnohospodárstva vysoký obsah vlákniny.
Vykúzliš aj bagety alebo domáce žemle
Vďaka konzistencii cesta je možné vytvoriť akýkoľvek druh pečiva. Skvelé je použiť napríklad formu na bagety. Zmes bude tekutejšia, a preto jej vždy pečie vo vymastenej a pomúčenej forme alebo domácej pekárni.
Vilgain Bezlepková zmes na chleba BIO v bodoch:
- jednoduchá a rýchla príprava
- vysoký obsah vlákniny
- vhodné aj na iné pečivo
- v BIO kvalite
- dlhá trvanlivosť
100 g | |
Energetická hodnota | 1497 kJ / 358 kcal |
Tuky | 5,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 66 g |
- z toho cukry | 0,8 g |
Vláknina | 6 g |
Bielkoviny | 7,2 g |
Soľ | 2,5 g |
Ingrediencie
Čiroková múka*, kukuričný škrob*, pohánková múka*, kukuričná múka*, pohánková krupica*, zemiakový škrob*, ľan hnedý*, slnečnicové semienka*, ryžová múka*, morská soľ, psyllium*, tekvicové semienka*, rasca drvená*
*z ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie pre alergikov: Môže obsahovať stopy sezamu. Obsah lepku max. 20 mg/kg.
Odporúčanie výrobcu
- Zmes (500 g) zmiešajte so 500 ml vlažnej vody a 14 g čerstvého droždia (alebo približne 7g sušeného).
- Cesto bude mať tekutú konzistenciu.
- Vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy, prípadne do formy vyloženej papierom na pečenie a nechajte prikryté kysnúť 40 minút.
- Je možné piecť v akejkoľvek forme, napr. na bagety, hrčky, atď.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.