Spojiť taliansky a americký dezert dokopy? To pre nás nie je žiadny problém. Dokonale krémová textúra s kávovým nádychom a chrumkavým sušienkovým korpusom je niečo, čo jednoducho chcete. Túto variáciu nepečeného tiramisu cheesecaku, ktorá telu dodá okrem potešenia aj 10 g bielkovín na porciu, musíte skúsiť! 🤤
1 porcia obsahuje
- 578 kcal
- 46,5 g sacharidov
- 38,8 g tukov
- 10,5 g bielkovín
Na 10 porcií
- 200 g mascarpone
- 125 g krémového syru
- 500 g polotučného tvarohu
- 120 g práškového cukru
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- 6 kvapiek vanilkového extraktu
- 100 g dlhých piškótov
- 200 ml kávy
- 20 ml amaretta
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- 30 g práškového cukru
- mletá vanilka
Postup
-
Kakaové bebe sušienky rozdrvíme v sekáčiku na múku a ghee maslo necháme rozpustiť v rajnici na miernom plameni.
-
Rozdrvené sušienky zmiešame spolu s rozpusteným maslom a kakaom.
-
Na dno tortovej formy rukou natlačíme sušienkový základ a vložíme do chladničky.
-
Medzitým si ušľaháme smotanu na šľahanie spolu s mascarpone, tvarohom, krémovým syrom, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.
-
Pripravíme si silnú kávu, do ktorej nalejeme amaretto a premiešame.
-
Na sušienkový základ nanesieme polovicu krému, potom na krém naukladáme piškóty namočené v káve s amarettom a prikryjeme zvyškom krému.
-
Tiramisu cheesecake necháme odležať aspoň 3 hodiny v chladničke.
-
Odležaný tiramisu cheesecake vyberieme z formy.
-
Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou, nanesieme navrch, posypeme kakaom a podávame. Tak dobrú chuť!