Topnatur Low Carb Zmes na chlieb
Topnatur Low Carb Zmes na chlieb
Topnatur Low Carb Zmes na chlieb - zmes na prípravu bezlepkového chleba
Topnatur Low Carb Zmes na chlieb je sypká zmes na prípravu bezlepkového chleba (cca 400 g) alebo žemlí s vysokým obsahom vlákniny. Do zmesi pridáte iba jogurt a vajcia podľa návodu a behom chvíle máte pripravené cesto. Chleba obsahuje vyváženú zmes ľanovej múky, psyllia, zemiakovej vlákniny a zmesi semienok (tekvicové, slnečnicové).
Topnatur Low Carb Zmes na chlieb v bodoch:
- sypká zmes na prípravu chleba alebo žemlí
- vysoký obsah vlákniny
- pridáte iba jogurt a vajcia
- rýchla a jednoduchá príprava
100 g | |
Energetická hodnota | 1707 kJ / 410 kcal |
Tuky | 20 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 27 g |
- z toho cukry | 1,4 g |
Vláknina | 21 g |
Bielkoviny | 20 g |
Soľ | 1,8 g |
100 g | |
Energetická hodnota | 1466 kJ / 352 kcal |
Tuky | 25 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 3 g |
Sacharidy | 10 g |
- z toho cukry | 1,6 g |
Vláknina | 30 g |
Bielkoviny | 24 g |
Soľ | 2 g |
Ingrediencie
Zmes semienok v rôznom pomere 34% ( sezamové, sunečnicové, konopné, ľanové, chia semienka), bezlepkové ovsené vločky, bezlepková ovsená múka, zemiaková vláknina, ľanová múka, pšeno, psyllium, kypriaci látky (hydrogénuhličitan sodný), soľ, rasca.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Ingrediencie
Zmes semienok v rôznom pomere (slnečnicové a tekvicové), ľanová múka (zlatá a hnedá), zemiaková vláknina, psyllium, kypriace látky (vínny kameň (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný), soľ, lahôdková, gumová.
Odporúčania výrobcu
- Najprv si zohrejte rúru na 170 °C.
- Do misy rozbite 4 vajcia a ručným šľahačom ich vyšľahajte do peny.
- K vyšľahaným vajciam primiešajte 150 g smotanového jogurtu.
- Prisypte zmes na chlieb a dôkladne všetko premiešajte.
- Zmes nechajte 2 minúty odstáť a potom tvarujte chlieb alebo hrčky.
- Zmes pôjde lepšie tvarovať, pokiaľ si ruky navlhčíte vodou.
- Chlieb alebo hrčky umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte 60 min (chlieb) alebo 35 min (hrčky) pri 170 °C.
- Po dopečení vytiahnite zmes z rúry a nechajte vychladnúť.
- Na zachovanie čerstvosti odporúčame chlieb uchovávať v chlade.
- Tip : Chlieb alebo hrčky pred pečením posypte semienkami (tekvicové, slnečnicové) na dozdobenie.
Odporúčania výrobcu
- Najprv si zohrejte rúru na 200 °C.
- Obsah vrecúška zmiešajte so 450 ml studenej vody a nechajte 5 minút odstáť.
- Potom tvarujte chlieb alebo hrčky.
- Zmes pôjde lepšie tvarovať, pokiaľ si ruky navlhčíte vodou.
- Chlieb alebo hrčky umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte 80 min (chlieb) alebo 40 min (hrčky) pri 200 °C.
- Po dopečení vytiahnite zmes z rúry a nechajte vychladnúť.
- Na zachovanie čerstvosti odporúčame chlieb uchovávať v chlade.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.