Vilgain Protein Blend – zmes 5 vysoko biodostupných proteínov s postupným uvoľňovaním, podporuje regeneráciu, rast svalov a wellbeing, sladené stéviou
Vilgain Protein Blend – zmes 5 vysoko biodostupných proteínov s postupným uvoľňovaním, podporuje regeneráciu, rast svalov a wellbeing, sladené stéviou
Ostatní nakupujú spoločne
5 zdrojov perfektne využiteľných bielkovín
Kombinácia proteínov zo živočíšnych zdrojov v ich najlepších formách. Precízne navrhnuté pre perfektnú vstrebateľnosť a lahodnú chuť. Vilgain Protein Blend ťa bude zásobovať plnohodnotnými bielkovinami ihneď po výkone aj dlhé hodiny po ňom.
Super rýchly srvátkový hydrolyzát Optipep DH 4–6
Hydrolýza je úprava, ktorá bielkovinám zvyšuje rýchlosť vstrebateľnosti na maximum.
Náš hydrolyzovaný proteín je tak rýchlo stráviteľný, že sa ani neoplatí ho užívať vo vyšších dávkach. Preto sme použili presne vypočítanú dávku 10 %, ktorá zaistí všetky dôležité benefity.
Základ tvorí srvátkový koncentrát
Najznámejší a veľmi dobre stráviteľný zdroj proteínu. Tvojmu telu poslúži ako rýchle doplnenie bielkovín ihneď po tréningu pre podporu svalového rastu a regenerácie.
My sme ho do nášho Protein Blendu namiešali v štedré 40 % dávke.
MPC - mliečny proteín s ideálnym pomerom srvátky a kazeínu
Mliečny proteínový koncentrát je forma proteínu, ktorá pracuje s rovnakým pomerom bielkovín ako v kravskom mlieku a je pre telo najprirodzenejšia [1]. Kombinuje obe hlavné zložky mlieka – kazeín a srvátku. Vďaka tomu ho organizmus dobre znáša a naše viac ako dostatočné množstvo (23 %) uľahčuje vstrebávanie zvyšku zmesi.
Albumín s pomalým uvoľňovaním
zo sušených vaječných bielkov
Vaječné bielky sú stále považované za jeden z najlepších zdrojov aminokyselín všetkých čias a dlhú dobu boli považované za ideál, podľa ktorého sa určovalo skóre všetkých ostatných bielkovín. 8 % albumínu, ktorý v mixe nájdeš, je nosná bielkovina vo vajciach s pomalším uvoľňovaním ako mliečny proteín.
Kazeín dodá telu aminokyseliny
na viac ako 7 hodín
Micelárny kazeín (19 %) sme pridali pre jeho výrazne pomalšie vstrebávanie. Aminokyseliny uvoľňuje do organizmu postupne, po dlhšiu dobu ako všetky ostatné proteíny. Zároveň sa vyznačuje excelentnou kvalitou bielkovín porovnateľnou so srvátkou a dokonca vyššou ako má hovädzie mäso.
Kvalita bielkovín (DIAAS*) %
Micelárny caseín
Hovädzie mäso
Sójový proteínový izolát
*Najaktuálnejší ukazovateľ kvality bielkovín na základe obsahu esenciálnych aminokyselín a proteínovej stráviteľnosti. Bielkoviny s DIAAS >75 % sú hodnotené ako kvalitné, >100 % ide podľa FAO o excelentné zdroje bielkovín.
Presne 50/50 rýchlo a pomaly vstrebateľných bielkovín
Jednu polovicu tvoria rýchlo vstrebateľné zdroje, druhú naopak pomaly vstrebateľné zdroje. Tak sme vytvorili ideálne podmienky na podporu akútnej i dlhodobej regenerácie a svalovej syntézy.
(1) Srvátkový proteínový koncentrát (2) Mliečny proteínový koncentrát [MPC] (3) Micelárny kazeín (4) Vaječný albumín (5) Hydrolyzovaný srvátkový proteín Optipep DH 4‑6
Maximálna stimulácia
proteosyntézy v jednej dávke
Proteín Blend nie je ani rýchly ani pomalý proteín. Vďaka kombinácii rôznych zdrojov dopĺňa bielkoviny do tela priebežne, a je tak tou najlepšou voľbou na užívanie počas dňa alebo v rámci väčších jedál.
Miesto sukralózy, prírodné sladidlo z listov stévie
Rastlina stévie nám umožňuje vyrobiť vysoko hodnotné sladidlo obsahujúce steviol‑glykozidy. Tie nemajú žiadny vplyv na hladinu krvného cukru, sú 200–300× sladšie ako cukor a sú považované za bezpečné nekalorické sladidlo, ktoré je navyše prírodného pôvodu.
Prečo náš proteín neobsahuje sukralózu?
Sukralóza je syntetická zlúčenina chlóru a sacharózy. Aktuálne je najpoužívanejším umelo vyrobeným sladidlom. V poslednej dobe sa však objavilo niekoľko štúdií, ktoré poukazujú na možný negatívny vplyv na inzulínovú citlivosť, vďaka čomu sú naň tkanivá horšie citlivé a to už v dávkach bežne prijímaných konzumentmi doplnkov stravy. Ďalším potencionálnym negatívnym vplyvom sukralózy je na znižovanie množstva a rozmanitosť črevných baktérií v mikrobiome u ktorého sa naďalej preukazuje jeho dôležitosť v celkovom vplyve na naše zdravie.
✔️ Steviol‑glykozidy | ❌ Sukralóza | |
Bezpečnosť | Žiadny vplyv na inzulínovú rezistenciu | Možný negatívny vplyv na inzulínovú rezistenciu |
Pôvod | Prírodný pôvod | Syntetický pôvod |
Sladivosť | Stredná sladivosť | Vysoká sladivosť |
Mikróbiom | Nemá negatívny vplyv na mikrobióm | Možný negatívny vplyv na mikrobióm |
Superpotravina vhodná pre každého
Vilgain Protein blend je praktický nápoj, ktorý si môžeš dať kedykoľvek počas dňa. Hodí sa pre všetkých, ktorí sa chcú udržať zdravie a v skvelej kondícii. Svoje uplatnenie nájde vo všetkých športoch, nemusí ísť len o kulturistov.
Porovnaj si Vilgain® proteíny
Typ proteínu |
Typ proteínu |
Typ proteínu |
Vilgain Protein Blend | Vilgain® Micellar Casein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Typ proteínu |
Typ proteínu |
Typ proteínu |
Viaczložkový proteín | Jednozložkový proteín (Kazeín) | Jednozložkový proteín (Srvátka) |
Uvoľňovanie aminokyselín |
Uvoľňovanie aminokyselín |
Uvoľňovanie aminokyselín |
Rýchlejší nástup ako caseín a pomalší pokles ako srvátka | Pozvoľné, po dobu niekoľkých hodín | Rýchly nástup a rýchly pokles |
Ideálne využitie |
Ideálne využitie |
Ideálne využitie |
Počas dňa | Nočný proteín | Po cvičení |
Bielkoviny |
Bielkoviny |
Bielkoviny |
76,8 - 79 % | 70 - 78 % | 69–78 % |
Tuky |
Tuky |
Tuky |
4,3 - 4,7% | 1,3 - 2,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Cukry |
Cukry |
Cukry |
5,1 - 5,6 % | 4,3 - 7,6 % | 5,5 - 9,8 % |
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4924180/
Dávkovanie: 30 g (1 sáček)
Dávok v balení: 1
Dávkovanie: 30 g (1 odmerka)
Dávok v balení: 33
Dávkovanie: 30 g (1 sáček)
Dávok v balení: 1
Dávkovanie: 30 g (1 odmerka)
Dávok v balení: 33
Dávkovanie: 30 g (1 odmerka)
Dávok v balení: 33
Dávkovanie: 30 g (1 sáček)
Dávok v balení: 1
100 g | 30 g | |
Energetická hodnota | 1630 kJ / 385 kcal | 489 kJ / 116 kcal |
Tuky | 4,3 g | 1,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,7 g | 0,8 g |
Sacharidy | 8 g | 2,4 g |
- z toho cukry | 5,6 g | 1,7 g |
Bielkoviny | 78,5 g | 23,6 g |
Soľ | 0,6 g | 0,19 g |
Profil aminokyselín:
100 g* | |
Esenciálne aminokyseliny | |
Isoleucín | 5,7 g |
Leucín | 9,8 g |
Lyzín | 8,5 g |
Metionín | 2,5 g |
Fenylalanín | 4,1 g |
Threonin | 5,6 g |
Tryptofán | 1,4 g |
Valin | 5,7 g |
Semiesenciálne aminokyseliny | |
Arginín | 3,1 g |
Histidín | 2,2 g |
Neesenciálne | |
Alanín | 4,2 g |
Kyselina asparagová | 8,6 g |
Kyselina glutamínová | 19,1 g |
Glycín | 2 g |
Prolín | 7,4 g |
Serin | 5,5 g |
Tyrozín | 3,8 g |
Cysteín | 1,5 g |
*Jedná sa o obsah aminokyselín na 100 g bielkovín.
100 g | 30 g | |
Energetická hodnota | 1611 kJ / 381 kcal | 483 kJ / 114 kcal |
Tuky | 4,7 g | 1,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,9 g | 0,9 g |
Sacharidy | 7 g | 2,1 g |
- z toho cukry | 5,1 g | 1,5 g |
Vláknina | 1,7 g | 0,5 g |
Bielkoviny | 76,8 g | 23 g |
Soľ | 0,6 g | 0,18 g |
Profil aminokyselín:
100 g* | |
Esenciálne aminokyseliny | |
Isoleucín | 5,7 g |
Leucín | 9,8 g |
Lyzín | 8,5 g |
Metionín | 2,5 g |
Fenylalanín | 4,1 g |
Threonin | 5,6 g |
Tryptofán | 1,4 g |
Valin | 5,7 g |
Semiesenciálne aminokyseliny | |
Arginín | 3,1 g |
Histidín | 2,2 g |
Neesenciálne | |
Alanín | 4,2 g |
Kyselina asparagová | 8,6 g |
Kyselina glutamínová | 19,1 g |
Glycín | 2 g |
Prolín | 7,4 g |
Serin | 5,5 g |
Tyrozín | 3,8 g |
Cysteín | 1,5 g |
*Jedná sa o obsah aminokyselín na 100 g bielkovín.
100 g | 30 g | |
Energetická hodnota | 1625 kJ / 384 kcal | 488 kJ / 115 kcal |
Tuky | 4,3 g | 1,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,7 g | 0,8 g |
Sacharidy | 7,2 g | 2,2 g |
- z toho cukry | 5,6 g | 1,7 g |
Bielkoviny | 79 g | 23,7 g |
Soľ | 0,6 g | 0,19 g |
Profil aminokyselín:
100 g* | |
Esenciálne aminokyseliny | |
Isoleucín | 5,7 g |
Leucín | 9,8 g |
Lyzín | 8,5 g |
Metionín | 2,5 g |
Fenylalanín | 4,1 g |
Threonin | 5,6 g |
Tryptofán | 1,4 g |
Valin | 5,7 g |
Semiesenciálne aminokyseliny | |
Arginín | 3,1 g |
Histidín | 2,2 g |
Neesenciálne | |
Alanín | 4,2 g |
Kyselina asparagová | 8,6 g |
Kyselina glutamínová | 19,1 g |
Glycín | 2 g |
Prolín | 7,4 g |
Serin | 5,5 g |
Tyrozín | 3,8 g |
Cysteín | 1,5 g |
*Jedná sa o obsah aminokyselín na 100 g bielkovín.
Ingrediencie
Proteínová zmes [Instantný srvátkový proteínový koncentrát 40 % (emulgátor: slnečnicový lecitín) ( mlieko ), mliečny proteínový koncentrát 23 %, micelárny kazeín 19 % ( mlieko ) , Optipep® 10 % (DH4‑6), sup prírodná aróma, sladidlo: steviol‑glykozidy.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Ingrediencie
Proteínová zmes [Instantný srvátkový proteínový koncentrát 40 % (emulgátor: slnečnicový lecitín) ( mlieko ), mliečny proteínový koncentrát 23 %, micelárny kazeín 19 % ( mlieko ), Optipep® 10 % (DH4‑6), suché odtučnené kakao 5 %, prírodná aróma, sladidlo: steviol‑glykozidy.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Ingrediencie
Proteínová zmes [Instantný srvátkový proteínový koncentrát 40 % (emulgátor: slnečnicový lecitín) ( mlieko ), mliečny proteínový koncentrát 23 %, micelárny kazeín 19 % ( mlieko ), Optipep® 10 % (DH4‑6), suché prírodná aróma, mletá vanilka 0,5%, sladidlo: steviol‑glykozidy.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Odporúčanie výrobcu
- Pridajte 1 odmerku (30 g) do 200‑250 ml vody a dobre premiešajte.
- Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty.
- Tento produkt je určený na použitie s aktívnym životným štýlom a vyváženou stravou.
Upozornenie
- Potravina, so sladidlami.
- Skladujte na chladnom na chladnom a suchom mieste.
- Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.