Ďalším receptom zo série „Česká klasika vo fit verzii“ je kura na paprike. Dokážeš ho pripraviť za 15 minút a vďaka vyššiemu obsahu bielkovín a vlákniny ťa zasýti na niekoľko hodín.
Tak ho poď vyskúšať!
1 porcia obsahuje
- 443 kcal
- 30 g sacharidov
- 19 g tukov
- 37 g bielkovín
Na 2 porcie
Na omáčku:
- 200 g R2E kuracieho mäsa
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica Vilgain bujónu
- 2 hrnčeky vody
- 100 g ricotty
- 1 štipka soli
Príloha:
- 120 g cícerových cestovín
- 1 štipka petržlenu
Postup
-
Na ghí si opraž cibuľku nakrájanú najemno, ktorú potom popráš sladkou paprikou a múkou. Keď sa pekne rozvonia, pridaj rozmiešanú lyžicu bujónu s vodou (môžeš použiť vývar) a nechaj variť.
-
Medzitým si uvar cestoviny podľa návodu na obale. Pozor! Našim cícerovým stačí pár minút.
-
Pre hladkú konzistenciu omáčky párkrát pomixuj tyčovým mixérom. Na záver pridaj ricottu a môžeš ešte minútu povariť.
-
Podávaj s R2E kuracím mäsom a nasekanou petržlenovou vňaťou.