Podpor svoj výkon najlepšími produktmi na trhu
- Nadváha a obezita
- Kardiovaskulárne ochorenie a vysoký krvný tlak
- Cukrovka
- Zvýšenie rizika vzniku nádorových ochorení
naozajstnej kvality za dostupné ceny
čerstvý produkt
Vyhni sa prostredníkom, kupuj priamo od výrobcu a dostaň tak VIAC za MENEJ
- Kvalitné ingrediencie bez balastu
- Krátke zloženie bez zložiek umelo vylepšujúce chuť či konzervantov
- Čerstvé, vyrábané v malých šaržiach, obdržíš produkt mnohokrát iba pár dní od výroby
- Za rovnakú alebo lepšiu cenu lepší produkt kvôli absencii priekupníkov a minimálnymi nákladmi na marketing
- Balastné látky nízkej kvality 👇👇👇
- Potenciálne škodlivé ingrediencie umelo vylepšujúce chuť a trvanlivosť
- Mesiace aj roky od výroby, kvôli potrebe vyrábať v obrovských šaržiach na cudzích výrobných linkách
- Za rovnakú alebo vyššiu cenu horší produkt kvôli viacnákladom na priekupníkov, marketingové masáže
Ako sa líšime od konkurencie?
- 🐄 z mlieka kráv kŕmených trávou
- 🇳🇱 surovina z Holandska
- ✅ šetrne spracované ultrafiltráciou za studena
- ✅ dochutenie z prírodných zdrojov
- ✅ prírodné sladidlo zo stévie
- ✅ bez farbív
- 🤨 neznáme kŕmenie zvieraťa
- 🤨 neznámy pôvod hlavnej suroviny
- 🤨 neznáma metóda spracovania či filtrácie
- ⛔️ umelé dochutenie
- ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
- ⛔️ umelé farbivá
- 4 ingrediencie
- 76 % lieskové orechy (6x viac)
- 17 % BIO kokosový cukor (3x menej)
- ✅ kvalitné tuky z orechov a kakaového masla
- ✅ bez emulgátorov
- ✅ bez aróm
- 7 ingrediencií
- 🤨 13 % lieskové orechy
- 🤨 56 % rafinovaný cukor
- 🤨 lacný zdroj tukov palmový olej
- 🥴 emulgátory lecitíny
- ⛔️ umelá aróma
- 5 ingrediencií (o 29 % menej)
- ✅ bez konzervantov
- ✅ bez emulgátorov
- ✅ extra panenský olivový olej
- ✅ vyrobené v Taliansku
- ✅ z ekologického poľnohospodárstva
- 7 ingrediencií
- 🤨 neznáma krajina pôvodu
- 🤨 rafinovaný repkový olej
- 🤨 rafinovaná múka
- ⛔ propionán vápenatý, sorban draselný
- 🤨 nie je z ekologického poľnohospodárstva
- 7 ingrediencií (2x menej)
- 22 % bielkovín z mlieka
- 42 % orechov (21x viac)
- 7,3 % vlákniny (2x viac)
- ✅ kvalitné tuky z orechov
- ✅ bez konzervantov, emulgátorov a aromat
- 16 ingrediencií
- 22 % bielkovín zo sóje a hrachu
- 2 % orechov
- 4 % vlákniny
- 🤨 rafinovaný slnečnicový olej
- 🤨️ balast: emulgátory, arómy, maltodextrín
- 9 ingrediencií
- 27 % cukru (2x menej)
- 7 g vlákniny (2x viac)
- ✅ bez rafinovaných olejov
- ✅ bez aróm
- ✅ bez emulgátorov a konzervantov
- 9 ingrediencií
- 🤨 48 % cukru
- 3,6 g vlákniny
- 🤨️ kyselina citrónová a laktóza
- ⛔ TBHQ
- ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
- 7 ingrediencií (2x menej)
- 10 % cukru (3x menej)
- 15 % vlákniny (4x viac)
- ✅ kvalitné tuky z orechov a ghí
- ✅ bez emulgátorov a konzervantov
- ✅ bez farbív a aróm
- 14 ingrediencií
- 32 % invertného cukru
- 4 % vlákniny
- 🤨️ rafinovaný palmový a repkový olej
- 🤨 balast: emulgátory a sójová múka
- ️⛔ farbivo anatto a umelá aróma
Dôraz na produkt,
nie na lživú reklamu
Iba kvalitné ingrediencie s jasným pôvodom
Nekompromisná kontrola, bezpečnosť a udržateľnosť všetkých produktov
Najnovšie laboratórne testy na stiahnutie
Údeniny
👉 Neslávny vplyv údenín na zdravie je daný predovšetkým vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín a soli. Pochybná je aj kvalita, pretože väčšina údenín sa vyrába zomletím zvyškov mäsa, teda toho najlacnejšieho čo ostane. Alarmujúce sú aj podmienky chovu a porážky dobytka.
Na čo si dať pozor?
⚠️ Obsah rizikových látok
Väčšina údenín obsahuje okrem iného dusitan sodný. Ten potravine dodá údenú chuť, pôsobí voči baktériám, postará sa o jej dlhodobo peknú farbu a plno ďalších pre výrobcov výhodných vlastností. V tele sa však môže meniť na karcinogénne látky.
⚠️ Spracovanie údením
Údenie síce dáva výrobku nezameniteľnú chuť, môžu pri ňom ale vznikať toxické polycyklické aromatické uhľovodíky, ktoré majú mať negatívny vplyv na orgány v tele. Dlhodobou konzumáciou tak môže dochádzať napríklad k poškodeniu pečene.
⚠️ Soľ a nasýtené tuky
Soľ dodáva chuť a zároveň napomáha konzervácii. Navyše je lacná, tak prečo by ju výrobca nepoužil? Bohužiaľ v 100 g údeniny človek prijme až 75 % odporúčaného denného príjmu, čo vedie k nadmiere soli, ktorú počas dňa zje. Tá môže spôsobovať množstvo kardiovaskulárnych ochorení. Nadmiera soli nie je zdravá ani pre obličky, navyše spôsobuje úbytok vápnika v tele a nadúva.
💡 Alternatívne riešenie
Uvarené ready‑to‑eat mäso od overených dodávateľov telu poskytne kvalitné bielkoviny a neporovnateľne lepšiu chuť. Obmena údenín môže byť aj v podobe rýb, ktoré obsahujú prospešné omega‑3 mastné kyseliny. Táto forma mäsa sa hodí nielen do sendvičov, parťákom je aj pri stanovaní alebo na horské túry. Zaúdenú chuť mäsu dodá použitie vhodného korenia, napríklad údenej papriky.
- ⚠️️ vysoký obsah nasýtených mastných kyselín (90 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ vysoký obsah soli (60 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný sa môže počas niektorých procesov premieňať na karcinogénne nitrozamíny
- ⚠️ zvýšená konzumácia L‑glutamanu sodného môže mať negatívny vplyv na činnosť nervovej sústavy
- ⚠️️ vysoký obsah soli (38 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný sa môže počas niektorých procesov premieňať na karcinogénne nitrozamíny
- ⚠️ di- a trifosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov
- ⚠️️ vysoký obsah nasýtených mastných kyselín (95 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ vysoký obsah soli (65 % RHP* v 100 g)
- ⚠️ stabilizátor dusitan sodný sa môže počas niektorých procesov premieňať na karcinogénne nitrozamíny
- ⚠️ dusičnany draselné môžu byť metabolizmom premieňané na dusitany, z ktorých môžu počas niektorých procesov vznikať karcinogénne nitrozamíny